2017. ápr 08.

Banán kenyér

írta: JutkaKukta
Banán kenyér

dscn5280.JPG

Kellemes finomság reggelire, a benne lévő dió és banán miatt nemcsak az íze, de élettani hatása is kiváló. Megkenhetjük vajjal, lekvárral, vagy csak önmagában elfogyaszthatjuk.

Hozzávalók a könyv szerint:

2 ¾ csésze liszt

2 teáskanál sütőpor

2 teáskanál fahéj

1 teáskanál só

1 csésze apróra vágott dió

3 tojás

3 érett banán

1 citrom reszelt héja és leve

½ csésze növényi olaj

½ csésze cukor

½ csésze barna cukor

2 teáskanál vanília kivonat

dscn5272.JPG

Hozzávalók súly szerint:

0,40 kg liszt

2 teáskanál sütőpor

2 teáskanál fahéj

1 teáskanál só

0,10 kg apróra vágott dió

3 tojás

3 érett banán

1 citrom reszelt héja és leve

0,12 l növényi olaj

0,10 kg cukor

0,10 kg barna cukor

2 teáskanál vanília kivonat

 

Szükségünk lesz még 2 db szögletes őzgerinc formára.

 

Elkészítés:

dscn5274.JPG

Kimérjük a hozzávalókat. Kivajazzuk, lisztezzük a formákat. Egy nagyobb keverőtálban elvegyítjük a lisztet, sót, sütőport és a fahéjat. Belekeverjük a diót is.

dscn5273.JPG

Egy másik tálban villával kicsit felverjük a tojásokat. A banánokat megtisztítjuk, felaprítjuk és villával egyneműsítjük egy újabb tálban. Keverjük a banánt a tojásokhoz és dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a növényi olajat, mindkét fajta cukrot, vaníliát, citromhéjat és levet. Keverjük jól el.

dscn5275.JPG

Most keverjük a folyadékot a lisztes anyaghoz. Jól dolgozzuk el.

dscn5277.JPG

Kanalazzuk a tészta felét az egyik, felét a másik formába. Egyengessük el a felületét.

dscn5278.JPG

A sütőt melegítsük elő 180 C fokra, és helyezzük a formákat a sütőbe. 30-40 perc alatt készre sül, amit tűpróbával ellenőrizhetünk.

Hagyjuk a formában langyosra hűlni, azután már kiboríthatjuk a formából.

dscn5279.JPG

Fogyaszthatjuk önmagában, vajjal, sajtkrémmel, lekvárral – kinek hogy tetszik.

A kész banánkenyér 2-3 napig finom, fogyasztható. Kellemes, tápláló finomság. Érdemes kipróbálni, főleg, ha van otthon pár túlérett banán.

dscn5280.JPG

 

Szólj hozzá

Banán kenyér